Ulusal Staj Programı Staj İşlemleri

KARİYER KAPISI > Ulusal Staj Programı Staj İşlemleri

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Ulusal Staj Programına başvuruları kabul edilen öğrencilerin staj işlemleri Akademik Birimler (Enstitü Müdürlüğü/Fakülte Dekanlığı/MYO Müdürlükleri) tarafından yürütülmektedir.

Staj İçin Gerekli Belgeler

• Staj Kabul Yazısı: İşletme Tarafından staj başvurunuzun kabul edildiğine dair belgedir. Adınız Soyadınız, Öğrenci numaranız ve kabul edilen staj tarih aralıkları belgede mutlaka yer almalıdır.

• Staj Başvuru Dilekçesi

• Staj İşyeri Güvenliği Taahhütnamesi

• Kimlik Fotokopisi

SGK İşlemleri için gerekli belgeleri hazırlayarak, staj başlangıcınızdan en az 15 gün önce, Enstitü Müdürlüğüne, Fakülte Dekanlığına/Bölüm Başkanlığına/ MYO Müdürlüğüne başvurunuz. (Anne ve Babasından hiçbir sağlık güvencesi olmayan öğrencilerimiz Sosyal Güvenlik Kurumundan sağlık güvencesi olmadığına dair aldıkları belgeyi Staj dilekçesine eklemeleri gerekmektedir.)

Staj Başvuru Formunuzun ve SGK Belgenizin birer kopyasını staj başlangıç tarihinizde işletmeye götürünüz.

NOTLAR:

1. Bazı işletmeler, yukarıda belirtilen belgelere ek belge talep edebilir. Staj kabul belgesi alırken, ek belge istenip istenmediğini öğreniniz.
  2. Mezuniyet durumunda  olan öğrencilerin İLİŞİK KESME İŞLEMİNİ başlatmadan önce stajını tamamlamaları gerekmektedir.

İletişim: Öğr. Gör. Dr. Sevim GEZEGEN ÜNLÜ         E-Mail: sevim.unlu@yalova.edu.tr

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Yalova Üniversitesi Kariyer Merkezi